Közélet

Kétmilliárdot adott a kormány a korrupció elleni küzdelemre a Nemzeti Védelmi Szolgálatnak

Soós Lajos/MTI
Soós Lajos/MTI

Mintegy kétmilliárd forintot fordíthat a Bolcsik Zoltán vezérőrnagy vezette Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) idén a megnövekedett feladatainak eredményes végrehajtására – írta meg a Magyar Nemzet egy kormányhatározat alapján.

Eszerint legfeljebb ennyit fordíthat a szervezet 2021-ben létszámfejlesztésre, valamint a Nemzeti Korrupcióellenes Stratégia végrehajtására. A határozat azt is előírja, hogy 2022-től legfeljebb évi mintegy 1,1 milliárd forint fordítható ugyanerre a célra.

A lap szerint jelenleg a szervezet Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter irányítása alatt gondoskodik a rendőrség, a katasztrófavédelem hivatásos szervei, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Terrorelhárítási Központ, a Bv. szervezet, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, valamint azon szervek védelméről, amelyet jogszabály a hatáskörébe utal. A fenti védelem a belső bűnmegelőzési célú ellenőrzésből, a kifogástalan életvitel ellenőrzésből, a megbízhatósági vizsgálatból és az egyes bűncselekmények felderítéséből áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik