Közélet

Napokig nem volt fűtés és meleg víz a szombathelyi kórház covid-osztályán

A Nyugat.hu szerkesztőségébe még a hét elején érkezett egy információ, miszerint a szombathelyi Markusovszky kórház újonnan megnyitott COVID-osztályán napok óta nincs meleg víz, se fűtés.

A portál olvasója azt írta: „A kórházban a COVID-osztályon napok óta nincs meleg víz, és ma már fűtés sem. Anyum bent van, és ez most már kiborító. Tüdőgyulladásos betegek vannak bent, nem tudnak fürödni, és most már szétfagynak.” Azt is írta, hogy az édesanyja két napig a kabátján feküdt, mert nem volt párna, végül a családja vitt be neki egyet.

Az olvasó megjegyezte, hogy ezt a részleget a múlt hét végén nyitották meg a tüdőgyógyászat második emeletén. „Már mindenfelé próbáltunk segítséget kérni, de a kórházban csak ide-oda kapcsolgatják a telefont” – tette hozzá.

A portál megkérdezte a kórházat, mi történt valójában.

„Kórházunk azonnal intézkedett a COVID-részlegen felmerült műszaki probléma miatt, haladéktalanul kértük a külső szolgáltatót a hiba elhárítására. 2020. november 16-án a javítás megtörtént, azóta műszaki probléma nem volt” – írta válaszában dr. Káldy Zoltán, az intézmény orvosigazgatója. Hozzátette, „a kórtermekben minden beteg részére biztosítva van az ágynemű, beleértve a párnát is. Ellátási hiány vagy panasz az elmúlt időszakban nem fordult elő.”

Kiemelt kép: MTI Fotó: Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik