Közélet

Dobrev petícióval fúrná meg Orbán vétóját

Online elérhető petíciót indított Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, amelyben azt követeli Orbán Viktortól és a magyar kormánytól, hogy vétó helyett fogadja el az Európai Unió válságkezelési csomagját.

A Facebook-videóban az EP-képviselő emlékeztet arra, hogy egy felmérés szerint a koronavírus-válságban a magyarokat érte a legtöbb kár, mivel a válaszadók 44 százalékának a bevételei részben vagy teljesen megszűntek – vagyis minden magyar család érintett.

Mint mondja, az nem lehet, „hogy tétlenül nézzük, ahogy magyar családok százezrei küzdenek a válsággal, miközben a kormány nem segít nekik. Orbán inkább az unióval hadakozik, pedig segítséget éppen onnan várhatunk. Az Európai Unió Magyarországot sok ezer milliárd forinttal segítené a válság leküzdésében, ha Orbán Viktor ezt elfogadná. Ezt a pénzt oda lehetne adni az embereknek, ezt kellene tenni.”

Dobrev Klára azt kéri, hogy aki egyetért a felvetésével, miszerint ez a pénz jár a magyaroknak, és azt a kormánynak el kell fogadnia, akkor írja alá a petíciót.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik