Közélet koronavírus

Így lesz nyitva az Aldi, a Lidl, az Ikea és a többi üzletlánc

A kedd éjféltől életbe lépett szigorítások nyomán az üzleteknek 19 órakor be kell zárniuk. A nagyobb boltláncok már közzé is tették új nyitvatartási rendjüket.

Az Aldi üzletei hétfőtől szombatig reggel 7-től este 7-ig lesznek nyitva, vasárnap este 6-kor zárnak.

Lidlnél ugyanez a helyzet, noha az üzletek egy része már reggel fél hétkor kinyit.

Az Auchan áruházai a hét minden napján 6-19 óra között, míg benzinkútjai a 6-20 óra között tartanak nyitva. Az automata kútoszlopok továbbra is 0-24 óra között üzemelnek.

Az Ikea három magyarországi áruháza a hét minden napján reggel 9-tól este 7-ig lesz nyitva, az éttermeit és a játszóházait viszont bezárja a cég, amely tájékoztatott arról is, hogy az online vásárlásoknál nagyobb várakozási időre kell számítani.

A Praktiker hétfőtől szombatig reggel 8-tól este 7-ig várja a vásárlókat, vasárnap pedig változatlanul 9-17-ig lesz nyitva.

Az Obi hétfőtől szombatig reggel 8-tól este 7-ig, vasárnap reggel 8-tól este 6-ig lesz nyitva. Kivéve a nagykanizsai üzletet, amely a hét minden napján este 6-kor bezár.

A Decathlonok hétfőtől szombatig reggel 9 és este 7 között lesznek nyitva, vasárnap az áruházak egy része 9-kor, a többi 10-kor nyit és este 6-kor zárnak.

A Metro áruházainak egy része hétfőtől szombatig reggel fél 6-kor a többiek 6-kor nyitnak és este 7-ig tartanak nyitva, vasárnap jellemzően fél 8-kor nyitnak és este fél 6-kor zárnak.

A Spar üzletei este 7-kor zárnak, típustól függően azonban reggel 6-tól, 7-től vagy 8 órától vannak nyitva.

A gyógyszertárakra és a benzinkutakra nem vonatkozik a nyitvatartási korlátozás, utóbbiak üzletei, büféi és kávézói szintén bezárnak 19 órakor.

Megjelentek a Magyar Közlönyben a szigorítás részletszabályai
Kevesebb mint két órával azelőtt, hogy az intézkedések életbe léptek.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik