Közélet

Nyolc és fél év fegyházra ítélték a nógrádi fesztiválon drogot áruló hollandokat

A vádlottak a felmentésükért fellebbeztek.

A Nógrád Megyei Főügyészség vádja alapján a Balassagyarmati Törvényszék kábítószer-kereskedelem bűntette miatt elsőfokon nyolc év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte és tíz évre kiutasította Magyarország területéről azt a két holland férfit, akik egy Nógrád megyei zenei fesztiválon kábítószert árusítottakolvasható az ügyészség honlapján.

A két holland férfi 2017 júliusában egy fesztiválra érkezett Nógrád megyébe azért, hogy kábítószereket árusítsanak az ott szórakozóknak. A fesztivál területén a két férfit rendőrök ellenőrizték. A pavilont, ahol tartózkodtak átvizsgálták, melynek során egy hátizsákból és övtáskából előre csomagolt és árjegyzékkel ellátott, nagy mennyiségű amfetamin, LSD és kannabisz került elő. Az autójukban talált bőröndből és egy válltáskából a rendőrök ugyancsak kábítószereket foglaltak le. A kereskedőktől levett vizeletminta alapján az is megállapítható volt, hogy nemcsak árulták, de fogyasztották is a drogot.

A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi indítvánnyal egyezően mindkét vádlottat jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért őket nyolc év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte, emellett tíz évre kiutasította őket az ország területéről. A bíróság a kábítószereket elkobozta, a vádlottakat pedig fejenként több mint 56 ezer forint vagyonelkobzás mellett összesen 2,8 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette. A vádlottak felmentésük érdekében fellebbeztek, így az ítélet nem emelkedett jogerőre, az eljárás másodfokon folytatódik tovább, a két holland férfi azonban továbbra is letartóztatásban maradt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik