Közélet

Hadházy: Egy esélyünk van 2022-ben, a leghitelesebb jelölteket megtalálni

Hadházy Ákos nem tartja kudarcnak, hogy csak pár százan vettek részt a Szél Bernadettel és Szabó Szabolccsal az MTVA székháza elé szervezett autós demonstráción. A független képviselő a Népszavának adott interjújában azt mondta, alacsony részvételi arány esetében figyelemfelkeltésről lehet beszélni, de ha első alkalommal nem is éri el a kitűzött célt, akkor sem szabad feladni a nyomásgyakorlásnak sem ezt, sem más módozatait.

A több tízezres SZFE-t támogató tüntetéssel időben zajlott MTVA-s demonstrációról azt mondta: továbbra is állítja,

hogy a százmilliárdokból működtetett állami propagandagépezet olyan egyenlőtlenségeket és igazságtalanságokat okoz, amelyek mellett nem szabad szó nélkül elmenni és nem szabad tűrnünk, hogy ez így maradjon. A közmédia nézettsége nem a legnagyobb, de vidéken csak a fideszes szócsőnek számító Kossuth-rádió fogható „szöveges adóként”, a köztévé a nagy nézettségű sportesemények reklámszüneteit használja a kormány melletti agitálásra, miközben az ellenzéki politikusok egyszerűen ki vannak onnan tiltva. A választási kampány idején öt-öt percig (!) élőben megszólalhat egy-egy párt. A miniszterelnök pedig hetente küldhet élő propagandainterjút. Vicc, abszurd, elfogadhatatlan.

A képviselő szerint a részvételt lemondó ellenzéki pártoknak is el kell gondolkodniuk azon, eltűrik-e, hogy egy „elsöprő jobboldali agitációs propagandagépezet befolyásolja a választások kimenetelét”.

Hadházyt azt követően hagyták cserben az ellenzéki pártok, hogy részleteket hozott nyilvánosságra Bíró Lászlóról, a szerencsi választás összellenzéki jelöltjének gazdasági ügyeiről. A képviselő most azt mondja, reméli, hogy nem ez volt az ok.

Én továbbra is a kormány leváltásáért akarok dolgozni, vállvetve velük. Az azonban engedtessék meg, hogy elmondjam a véleményemet, elmondtam annak idején a Fideszben is, hogy nem kéne lopni, az LMP-ben, hogy össze kell fogni más pártokkal, s most, függetlenként is, hogy 2022-ben csak a leghitelesebb jelöltekkel van esélyünk.

A képviselő szerint nem lehet abban bízni, hogy a vírus miatt kitörő gazdasági válságban az ellenzék vörös szőnyegen lépkedhet majd be a hatalomba.

Többen emlékeznek arra, hogy 2010-ben Mari néni macskáját is beszavazták volna a parlamentbe fideszes zászló alatt, mert az emberek a válságban a hatalmat okolták és változást akartak, bármi áron. Talán mi is nyerhetnénk gyengébb jelöltekkel, ha az akkori feltételekkel indulnánk a pályán. De most nagyon az ellenkezőjéről van szó, a Fidesz nem fair módon versenyez, krumpli van, évi 150 milliárdos kormány-kampány van, rengeteg lopott pénzzel állunk szemben, és ez nem fog változni, sőt. Ebben a szituációban nekünk muszáj a legjobb és leghitelesebb jelöltet megtalálni, ez az egy esélyünk van.

A képviselő magyarázata szerint az ellenzék alapvető érdeke, hogy azt üzenje: máshogy fogja kezelni a korrupciót, mint a Fidesz.

Nem hazudjuk azt, hogy nálunk csak szentek vannak, de mindent megteszünk, hogy következménye legyen a saját térfelünket érintő ügyeknek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik