Közélet

Kereszténydemokrata képviselő lánya lett Magyarország új genfi konzulja

Szászfalvi-Farkas Lenke lett Magyarország frissen megnyitott genfi konzulátusán a konzul, írja a Telex. Az új konzulról a lap szerint nem sokat lehet tudni, csak azt, hogy egy 2018. szeptember 27-én publikált beszámolóból kiderül, Szászfalvi-Farkas Lenke egy hónapot gyakornokoskodott a vajdasági Deli Andor fideszes képviselő mellett.

Ebben például azt írta,

A strasbourgi hét még nagyobb impulzusokat és izgalmakat tartogatott, hiszen lehetőségem volt jelen lenni a Sargentini-jelentés vitáján, melynek célpontja Magyarország. Megdöbbentő és érdekfeszítő volt átélni ezt a politikai támadást személyesen, a helyszínen. A feszültség átjárta az egész termet és érezhető volt, hogy történelmi pillanatok részesei vagyunk. Ugyanakkor nagyon büszke is voltam magyarságomra, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök úr higgadtan, de nagyon határozottan állt ki a magyar emberek, a nemzetünk mellett.

Ezen kívül annyi derült még ki róla, hogy Szászfalvi László református lelkész, politikus, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.

A lap megkeresésére a konzul nem reagált, a Külgazdasági és Külügyminisztérium pedig azt írta, az új konzul felkészült és nyelveket beszél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik