Közélet

Szijjártó kedden Washingtonba utazik

Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebookon azt írja, kedden írják alá a Fehér ház rózsakertjében az Izrael és az Egyesült Arab Emirátusok közötti diplomáciai kapcsolatok normalizálásáról szóló megállapodást, amin ő is részt fog venni.

Újabb jó hír érkezett a Közel-Keletről. Az Egyesült Arab Emirátusok után ezúttal Bahreinnel normalizálja diplomáciai kapcsolatait Izrael.  Amióta a Fehér Ház elkészítette a térség stabilizálására vonatkozó menetrendet, ez már a második fejlemény, ami azt igazolja, hogy az eddigi béketervek közül ez a legjobb és ez kecsegtet a legtöbb eséllyel arra, hogy végre béke legyen a Közel-Keleten.

 

Jár tehát a nagyrabecsülés az Amerikai Egyesült Államok elnökének, Izrael miniszterelnökének valamint az emirátusoki és a bahreini külügyminisztereknek, akik személyesen is nagyon sokat tettek ezen megállapodások létrejöttéért.  Magyarország továbbra is támogatja a közel-keleti békéért tett erőfeszítéseket, és továbbra is kiállunk a nemzetközi szervezetekben a térség országainak korrekt megítélése mellett.

– írja Szijjártó a posztban.

Paczolay Máté, a külügyminiszter sajtófőnöke a 24.hu-nak azt mondta, hogy Donald Trump amerikai elnök küldött meghívót Szijjártó Péter részére, aki „a washingtoni látogatása során több jelentős kétoldalú tárgyalást is folytat majd az amerikai fővárosban.„

Újabb jó hír érkezett a Közel-Keletről. Az Egyesült Arab Emirátusok után ezúttal Bahreinnel normalizálja diplomáciai…

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. szeptember 12., szombat

Ajánlott videó

Olvasói sztorik