Közélet

Újraválasztották az exfideszest, aki halálos baleset áldozatáról posztolt

Visszanyerte képviselői mandátumát a vasárnapi időközi választáson Turcsány László, aki év elején azért mondott le és lépett ki a Fideszből, mert egy közlekedési baleset elhunyt áldozatáról posztolt fotókat Facebook-oldalán.

A zagyvarónai központú választókörben az ezúttal már függetlenként induló Turcsány a szavazatok közel felét gyűjtötte be, megelőzve Kovács Andrea civil jelöltet, aki mögé egyhangúlag sorakoztak fel az ellenzéki pártok.

Mint ismert, január közepén Salgótarjánban, a Rákóczi úton elütöttek egy gyalogost. A 24 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Turcsány László saját elmondása szerint az elsők közt ért a helyszínre, majd telefonjával fotót készített az áldozatról és azt kegyeletsértő módon, kitakarás nélkül feltöltötte a Facebook-profiljára.

Később lemondott minden tisztségéről és a párttagságát is felfüggesztette, valamint bocsánatot kért helytelen cselekedetéért.

Turcsány László 2002-től aktív szereplője a helyi közéletnek, a megyeszékhely közgyűlésének 2010-től volt folyamatosan tagja. A testületbe 2010-ben, 2014-ben és 2019-ben is bekerült.

Kiemelt kép: Fenyvesi Gábor Facebook-oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik