Közélet

Ezeken a vonalakon lehet ingyen szállítani a bringákat hétvégente

„A BKK az utazási lehetőségek kombinálására biztatja a fővárosban és az agglomerációban közlekedőket. Ösztönzésül szeptembertől egy három hónapos tesztidőszakra hétvégenként díjmentesen lehet kerékpárt szállítani minden arra alkalmas vonalon” – írja honlapján a közlekedési vállalat.

A következő vonalakra nem kell kerékpárbérletet váltani, illetve külön jegyet lyukasztani szombaton és vasárnap a kerékpárszállításért:

  • a H5-ös, a H6-os, a H8-as, a H9-es HÉV vonalán,
  • a fogaskerekűn,
  • minden Tátra-típusú villamoson a budai fonódó 17-es, 41-es, 56A, az 59-es, és a 61-es vonalán,
  • a 65-165-ös és a 212-es buszon,
  • a 77-es trolibuszon,
  • továbbá a D14-es, Csepelt Soroksárral összekötő átkelőhajón.

Kivételt képez a hétvégi díjmentesség alól a H7-es HÉV, ahol a Kvassay híd felújítási munkái miatt jelenleg nehezebb körülmények között lehet utazni, ezért a szolgáltatók nem szeretnék többletforgalommal terhelni a vonalat.

Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes az akcióval kapcsolatban elmondta: „Az a célunk, hogy még több ember számára tegyük elérhetőbbé és kényelmesebbé a kerékpározást és a közösségi közlekedést. Az utazási módok ötvözése a legfejlettebb országokban is bevett, klímabarát gyakorlat. Ez a lehetőség is segíti a környezetbarát közlekedési módokat, a légszennyezettség csökkentését.”

Hétköznapokon továbbra is használható kerékpárbérlet, ami havi 540 forintba kerül.

A kerékpárszállítás szabályairól itt lehet olvasni.

Kiemelt kép: MTI / Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik