Közélet

Hőség- és zivatarveszéllyel indul a hét 

Hétfőn két részre szakad az ország, kedden pedig már mindenki elázhat.

Hétfőn a Nyugat- és Észak-Dunántúlon többnyire erősen felhős lesz az ég, ott van nagyobb esélye záporokra, zivatarokra, másutt csak néhol lehet csapadék. Zivatarok főleg délután, este lehetnek. A néhol élénk déli, délkeleti szél több helyen megélénkül, délután a Dunántúlon északnyugatira, északira fordul. Zivatarok idején  erős, viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet napközben 26-34 fok között alakul, késő estére 21-27 fokra hűl a levegő – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hajnalban kiadott háromféle veszélyre figyelmeztetett.

Zivatarra.

 

Felhőszakadásra.

Hőségre.

Azt írták, az Alpokalján és délnyugati térségében már déltől lehet zivatar, késő délután és este pedig a Pécs-Miskolc vonaltól északra, északnyugatra lehet zivatarokra számítani. Számottevő eséllyel ekkor társulhat hozzájuk felhőszakadás, viharos szél (60-80 km/órás), jégeső. A napi középhőmérséklet a déli megyékben 25 fok körül, vagy kevéssel afelett alakul.

Kedden a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többfelé várható záporeső, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is. Megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 11-20, a maximumhőmérséklet a Dunántúlon 20-26, délkeleten, keleten 26-32 fok között valószínű.

Szerdán is sokfelé lesz eső, zápor, zivatar, erős, viharos széllel. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-19, a legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 19-25, a keleti tájakon 26-29 fok között várható.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik