Közélet

Pelosi: Trumpot, ha kell, kifüstölik a Fehér Házból

Így reagált a demokrata párti házelnök az elnök tévéinterjújára.

Donald Trump amerikai elnököt „ki fogják füstölni” a Fehér Házból. Így reagált Nancy Pelosi demokrata párti házelnök arra, hogy az elnök egy tévéinterjúban nem felelt egyértelműen arra kérdésre, elfogadná-e választási vereségét.

A Fox televízió felvetésére, előfordulhat-e, hogy nem fogadja el esetleges választási vereségét, úgy fogalmazott:

majd meglátjuk, most nem mondok sem igent, sem nemet.

Az állami hírügynökség szerint szavait néhány demokrata párti politikus és a liberális sajtó egy része úgy értelmezte, az elnök veresége esetén sem lenne hajlandó átadni a hatalmat.

Pelosi házelnök az MSNBC televíziónak hétfőn azt mondta, van egy folyamat, aminek semmi köze ahhoz, hogy

a Fehér Ház egy bizonyos lakója úgy érzi, nem kell kivonulnia onnan, de akkor ki kell füstölni őt onnan, mert az elnökség az elnökség.

Szerinte Trump „akár tud már róla, akár nem, el fogja hagyni” a Fehér Házat, ha esetleg nem akarna kivonulni onnan, akkor is megtartanák meg a jogszerűen megválasztott elnök beiktatási ünnepségét. Az ügyben megszólalt Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltjének szóvivője is, aki úgy vélte, a választást az amerikai nép dönti el.

S az Egyesült Államok kormányzata teljes mértékben képes arra, hogy kivezesse a Fehér Házból a jogosulatlanul ott tartózkodókat.

Kiemelt kép: Donald Trump amerikai elnök sajtótájékoztatót tart a Fehér Ház Rózsakertjében július 14-én. MTI/AP/Evan Vucci

Ajánlott videó

Olvasói sztorik