Közélet

A Fidesz és a Mi Hazánk miatt felfüggeszthetik Tatabánya állami támogatásait

„Nincs zárszámadás – felfüggeszthetik az állami támogatások kiutalását” – közölte Facebookon Szücsné Posztovics Ilona. A tatabányai polgármester arra utalt, hogy hétfőn sem fogadta el a közgyűlés az önkormányzat 2019. évi zárszámadási rendeletét. A zárszámadás megalkotásának utolsó törvényben foglalt határideje múlt szombat volt.

A hétfői rendkívüli közgyűlésen még lett volna lehetőség jogszabálysértés nélkül megalkotni a rendeletet, azonban a Fidesz-KDNP és a Mi Hazánk képviselői tartózkodtak a szavazáskor, így az elfogadáshoz szükséges minősített többség hiányzott.

A mulasztás miatt az önkormányzat állami normatív támogatásainak kiutalását felfüggesztheti a kormány

– írta a polgármester.

A zárszámadási rendeletet legutóbb a július 9-i rendkívüli közgyűlésen tárgyalták, akkor az volt a Fidesz-KDNP-s és Mi Hazánkos képviselők fő kritikája az előterjesztéssel kapcsolatban, hogy azt nem tárgyalta minden bizottság az idő rövidsége miatt. „A mai ülésre már úgy terjesztettem elő a rendelettervezetet, hogy azt minden szakbizottság részletesen megtárgyalhatta, ennek ellenére nem fogadta el a képviselők többsége a zárszámadást” – közölte Szücsné Posztovics Ilona.

A helyzetet külön érdekessé teszi, hogy „a 2019. évi zárszámadás arról az évről szól, amelynek a költségvetéséről és a költségvetés végrehajtásáról nagyrészt – nagyjából 10 hónapig – az előző városvezetés döntött, így a Fidesz-KDNP képviselői a saját munkájukról is negatív véleményt alkottak” – mutatott rá a polgármester.

Kiemelt kép: Szücsné Posztovics Ilona/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik