Közélet koronavírus

Bezuhant az új fertőzöttek száma Horvátországban

Az előző napi 92 után az elmúlt 24 órában mindössze 25 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Horvátországban, írja a 24sata horvát lap.

A járvány kezdete óta összesen 4370 ember kapta el a vírust. Két újabb idős beteg elhunyt, ezzel az áldozatok száma 122-re nőtt. 147-en vannak jelenleg kórházban, közülük 9-en lélegeztetőgépen.

Krunoslav Capak, a horvát közegészségügyi intézet igazgatója sajtótájékoztatóján arról beszélt, a hétfői alacsony számok annak köszönhetőek, hogy egy hete szigorúbb intézkedéseket vezettek be az országban. Mint fogalmazott, az elkövetkező napokban is hasonló csökkenő tendenciára számítanak.

Azt is közölte, remélik, hogy hamarosan minden ország megnyitja a horvátok előtt a határait.

Magyarországról jelenleg korlátozások nélkül lehet Horvátországba utazni, déli szomszédunkat a kormány a zöld színbe sorolta, így hazatérés után nem kell karanténba vonulni.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban arról beszélt, ezt szeretnék is így tartani, de garantálni semmit nem tudnak. Az országok besorolását minden szerdán vizsgálják felül, de rendkívüli esetben akár soron kívül is dönthetnek egy-egy államról.

Kiemelt kép: Denis LOVROVIC / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik