Közélet

Kaleta Gábort budapesti rendőrök hozták haza

Két budapesti rendőr tartott házkutatást 2019 márciusában a perui nagyköveti rezidencián és ők is hozták haza Kaleta Gábort – derült ki az RTL Klub Híradójának keddi riportjából.

A külügyminisztérium azt mondta, hogy 2019. március 22-én értesültek arról, hogy Kaleta is érintett egy nemzetközi gyermekpornográfiai ügyben. A nagykövetségen március 23-án jelentek meg a magyar rendőrök, akik a vizsgálat után 25-én hozták haza Kaletát. A nagykövetet másnap mentették fel. 

Szijjártó Péter egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy semmi titkolnivaló nincs Kaleta-ügyben és a külügyminiszter szerint amennyit a törvény enged, nyilvánosságra fognak hozni arról a 10 évre titkosított bizottsági ülésről, amelyen a volt diplomata ügyét tárgyalták. A titkosításra azért volt szükség, közölte a minisztérium, mert az ülésen részt vett egy titkosszolgálati vezető is.

Az RTL úgy tudja, hogy a külügyminisztérium kezdeményezheti a titkosítás feloldását, de ha ez megtörténik, a titkosszolgálati akció részletei akkor sem lesznek nyilvánosak.

Kiemelt kép: RTL Klub

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik