Közélet

Tüttő: a fővárosi önkormányzat terveiben már régóta szerepel a Gellérthegyi Sikló

A fővárosi önkormányzat terveiben már régóta szerepel a Gellérthegyi Sikló építése — reagált az Indexnek Tüttő Kata városüzemeltetési főpolgármester-helyettes arra a kormányzati döntésre, hogy nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy és kiemelten közérdekű beruházás lett a Citadella és a Gellérthegyi Sikló.

Tüttő szerint a főváros egyetért a beruházás fő közpolitikai céljaival: hogy ne legyenek turistabuszok a hegyen, ne épüljön meg csak a legszükségesebb épület a Siklóhoz, semmi több, és hogy minél kevesebb fakivágással járjon a beruházás. A főváros és a BKK nyitott arra, hogy magánbefektető nélkül állami-önkormányzati beruházásban építsék meg a Siklót, de ehhez le kell ülni a kormányhatározat által is kijelölt Budapest Fejlesztési Központtal tárgyalni, és látni kell a részleteket. Hozzátette: mivel az építkezés részben az I. kerület területén zajlik, be kell vonni a kerületi önkormányzatot is az egyeztetésbe.

Pár hete új, fajsúlyos tulajdonos jelent meg az évek óta ígért, ám az építési fázisba eddig el nem jutó gellérthegyi sikló projektcégében. Kreinbacher Józsefnek bőven van pénze és építőipari tapasztalata is.

Milliárdos pezsgőkirály szállt be a gellérthegyi siklóba, amit Karácsony is támogat
Hiába az engedély, évek óta nem indult meg az építkezés. A városvezetés azonban támogatja a turistabuszok kiváltására szolgáló siklót, az új résztulajdonosnak, Kreinbacher Józsefnek pedig bőven van pénze és építőipari tapasztalata is.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik