Közélet koronavírus

Alig nyitottak ki, máris be kell zárni néhány angol pubot

Legalább három olyan kocsmának újra be kellett zárnia Angliában koronavírus-fertőzés miatt, amelyek július 4-én nyitottak ki újra a járványügyi korlátozások enyhítése után – írja a Guardian.

Egy somerseti pub azt írta a Facebookon, hogy az egyik vendég, aki a nyitás napján náluk volt, koronavírusos lett, ezért a kocsma most végigmegy azok listáján, akik szintén ott voltak aznap, illetve letesztelik a személyzetet is. Ugyanezen a településen egy indiai étterem egyik sofőrje kapta el a vírust. Az egyik yorkshire-i pubot egy vendége értesítette, hogy megbetegedett.

Az Egyesült Királyságban a jelenlegi szabályok szerint a kocsmák csak úgy tarthatnak nyitva, hogy asztalnál szolgálják ki a vendégeket. Az ajánlások között szerepel az is, hogy a vendéglátóhelyek asztalonként egy személytől kérjék el a kapcsolattartási adatokat, és 21 napig őrizzék meg, illetve hogy jegyezzék fel a vendégek érkezési és távozási idejét. A vendégek megtagadhatják az információszolgáltatást, a vendéglátósok pedig azt, hogy kiszolgálják őket.

Kiemelt kép: Giannis Alexopoulos/NurPhoto/NurPhoto via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik