Közélet

Hoppál Péter felvetette, hogy a Momentum antiszemita párt

„Csak nem antiszemita a Momentum? Cseh Katalin és társai ha tehetik, Magyarország és Izrael ellen hadakoznak minden fórumon” – ezzel a felütéssel osztott meg egy Mandiner-cikket Hoppál Péter, a Fidesz korábbi államtitkára.

Te jó ég! Csak nem antiszemita a Momentum? Cseh Katalin és társai ha tehetik, Magyarország és Izrael ellen hadakoznak minden fórumon. (Irtóznak a sikeres konzervatív kormányoktól.)

Közzétette: Dr. Hoppál Péter – 2020. június 25., csütörtök

 

Hoppál a következő zárójeles mondatban már cáfolta is saját magát, mert azt írta, hogy „irtóznak a sikeres konzervatív kormányoktól”, ami nem éppen az antiszemitizmus szótári definíciója.

A fideszes politikus egyébiránt azon akadt ki, hogy a Momentum EP-képviselője  több mint ezer európai politikussal egyetemben aláírt egy nyílt levelet és petíciót, ami ellenzi Izrael palesztinai annektálási terveit.

„Mi, parlamenti politikusok szerte Európából elkötelezettek vagyunk a szabályokon alapuló globális rend mellett, és komolyan aggódunk Trump elnök izraeli-palesztin konfliktussal kapcsolatos tervei, valamint Palesztina tervezett izraeli annektálása miatt. Aggódunk amiatt, hogy ez precedenst teremthet a nemzetközi kapcsolatokban” – áll a levélben, amitől Hoppál képviselő eljutott az antiszemitizmus felfedezéséig a sorok között.

Kiemelt kép: MTI / Mónus Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik