Közélet

Orbán: Nem maradhat, hogy a gazdag országok több pénzt kapnak, mint a szegények

Magyarország azt szeretné, hogy fair uniós újraindítási csomag álljon össze, meg kell fosztani a diszkriminatív elemektől a jelenlegi javaslatot – mondta az MTI szerint Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a csehországi Lednicében.

A cseh kisvárosban a visegrádi csoport (V4: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) miniszterelnökei egyeztettek az EU helyreállítási alapjáról, a következő többéves uniós költségvetésről, a határnyitásokról, a turizmusról és a migrációról.

A kormányfők közös sajtótájékoztatóján Orbán Viktor kiemelte: Magyarország alapvetően pozitívan viszonyul a javaslathoz a helyreállítási alapról, de még sokat kell dolgozni rajta, el kell távolítani belőle az abszurd elemeket. Morális problémát jelent, hogy összességében a gazdag országok több pénzt kapnának, mint a szegényebbek, ez nem maradhat így – jelentette ki.

Úgy vélte, emellett rugalmas felhasználásra van szükség, hiszen másra kell a pénz az egyes országokban. Továbbá le kell mondani a rebate-ek (visszatérítések) rendszeréről, ezt a speciális összeget Nagy-Britannia kapta, de az ország kilépett az unióból – magyarázta.

A csomagról itt írtunk részletesen. 

Végül elég jól járhat Magyarország az „új Soros-tervvel”
Az új uniós csomaggal egy rakás pénzt szerezhetünk, amit az unokáink fizetnének vissza. A kormánynak viszont nem tetszik az elosztás módja.

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik