Közélet

Szijjártó: Csehország, Ausztria és Szlovákia is feloldja a korlátozásokat a magyarokkal szemben

Az elmúlt napokban számtalan telefonos egyeztetést folytattunk a határainkon érvényben lévő korlátozások feloldásáról az osztrák, a cseh és a szlovák külügyminiszter-kollégákkal, Alexander Schallenberggel, Tomás Petricekkel és Ivan Korcokkal. Végül sikerült megállapodni minden technikai kérdésben, így holnap reggel, várhatóan 8 órától minden korlátozástól mentesen utazhatnak egymás országainak területeire a magyar, a cseh, az osztrák és a szlovák állampolgárok. Ez azt jelenti, hogy holnaptól nem lesz szükség negatív koronavírus-tesztre és karanténba sem kell vonulni az Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába történő utazás valamint az ezen országokból történő hazatérés esetén, egyben megszűnik az eddigi 48 órás korlátozás is.

– írja Szijjártó Péter a Facebookon. Korábban már szó volt arról, hogy Csehország feloldaná Magyarországgal szemben a korlátozásokat, ezek szerint ez a vártnál is gyorsabban sikerült.

Az elmúlt napokban számtalan telefonos egyeztetést folytattunk a határainkon érvényben lévő korlátozások feloldásáról az…

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. június 4., csütörtök

Ajánlott videó

Olvasói sztorik