Közélet koronavírus

Amit a megelőzésről tudni érdemes (x)

Mit, miért, hogyan tegyünk, hogy elkerüljük a fertőzést? Praktikus információk, egyszerűen, érthetően, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szakemberei által összegyűjtve, egy honlapon: koronavirus.maltai.hu

 

Az óvintézkedésekről a korlátozások feloldása után sem mondhatunk le. Mire figyeljünk oda, mit miért és hogyan tegyünk ebben az időben is, hogy megelőzzük a bajt? A mindennapok gyakorlatába beépíthető jótanácsokat és egyszerűen megvalósítható, praktikus gyakorlatokat gyűjtött össze weboldalára a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A koronavirus.maltai.hu oldal a járvány visszavonulása alatt is hasznos segítséget jelent, aktuális információkkal, letölthető videókkal, akár kinyomtatható tájékoztatókkal nyújt segítséget abban, hogyan kell vigyáznunk magunkra és egymásra.

 

A weboldalon olyan praktikus információkat kaphatunk, melyek segítenek a betegség megelőzésében, oktatófilm mutatja be a helyes a kézmosást, Ördög Nóra és Vecsei H. Miklós narrációjával animációs filmek szólnak a családoknak és kamaszoknak, letölthetőek a munkaruha és utcai ruházat kezelésére vonatkozó ajánlások is, de megtaláljuk a többször használatos, mosható szájmaszkok szabásmintáját is.

Külön rovat foglalkozik az idős emberek tájékoztatásával, amelyben többek között olyan kérdésekre kaphatnak választ, hogyan tegyék biztonságossá a lakásukat, miként érintkezzenek az unokáikkal, és hogy hol kapcsolódhatnak be szentmisékbe vagy istentiszteletekbe.

A koronavirus.maltai.hu az el nem évülő tudásanyag mellett összegyűjti a leghasznosabb partneroldalakat is, így közvetlenül eljuthatunk a WebNővér otthoni ápolást segítő máltai felületre, a tanulásban segítséget igénylő gyerekek pedig egy kattintással megtalálják a távkorrepetálás regisztrációs felületét.

A leghasznosabb tanácsok, hírek, szabadidős programok karanténra és azután is egy helyen a Máltai Szeretetszolgálat tájékoztató weblapján, a koronavirus.maltai.hu oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik