Közélet

Szijjártó öt ország nagykövetét rendeli be álhírterjesztés miatt

Ez a hétvége sem múlt el a nemzetközi liberális mainstream álhírterjesztése nélkül

– kezdte bejegyzését Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap este, majd azt írta, hogy az érintett öt ország Budapesten akkreditált nagykövetét hétfőn berendelik a Külügyminisztériumba.

Szijjártó szerint „Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Svédország külügyminisztere levélben biztosította támogatásáról az Európa Tanács magyar koronavírus-törvény miatt aggódó főtitkárát, és közülük többen külön-külön is nyilatkoztak – álhírt terjesztettek, nem mondtak igazat – Magyarországról. Előjöttek a már unalomig ismert hazugságok a diktatúraépítésről, a vég és határ nélküli felhatalmazásról”.

Szijjártó megjegyzi, továbblépnek, de egy valamit világossá tesznek előtte:

Semmi új, gondolhatjuk, és léphetünk is tovább vállunkat megrántva. Tovább is lépünk, de egyet tegyünk most is világossá: a magyar egy több mint ezer éves nemzet, mely nem kér a szánalmasan képmutató gyámkodásból

Hozzátette: „Ne gondolja magáról se a dán, se az izlandi, se a finn, se a norvég, se a svéd külügyminiszter, hogy jobban tudja a magyaroknál, hogy mi a jó a magyaroknak. Bízzák nyugodtan ezt ránk, a magyar emberek el tudják dönteni, hogy mit akarnak és mit nem. Ők pedig foglalkozzanak nyugodtan a saját dolgaikkal”.

kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik