Közélet koronavírus

Szél Bernadették benyújtottak egy javaslatot, ami a képviselők fizetésének egy részét a járványügyi alapba utalná

Közteherviselés és szolidaritás. Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs kollégáimmal azt kezdeményezzük, hogy — nemzetközi példákhoz hasonlóan — a parlament egésze legyen szolidáris a frontvonalban küzdőkkel és a képviselői fizetések meghatározott része — a gazdasági erősödés miatti növekmény, a viselt tisztségek és a bizottsági tagságok után járó illetményrészekkel együtt — kivétel nélkül, vagyis oldal- és párthovatartozásra való tekintet nélkül, mindenki esetében a törvény erejénél fogva a Járvány Elleni Védekezése Alapba kerüljön az egészségügyi dolgozók és a szociális dolgozók fizetésének kiegészítése céljából.

– írja Szél Bernadett a Facebookon. A benyújtott javaslatból kiderül, hogy a képviselők fizetését a járványhelyzet végéig a veszélyhelyzet kihirdetésének évét megelőző második évre vonatkozó nemzetgazdasági
havi átlagos bruttó kereset háromszorosának megfelelő összegben határoznák meg.

Azt is hozzátették, hogy jelenleg az alap nem terjed ki a szociális dolgozókra.

Pedig nekik is nagyon járna a figyelem és az anyagi pluszjövefelem, ezt kérjük korrigálni; továbbá kezdeményezésünk emellett minden korábbi követelésünket fenntartjuk, az egészségügyi dolgozók béremelésétől kezdve a Mészáros-adóig mindent.

https://www.facebook.com/szelbernadett/videos/217625096233777/

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik