Közélet koronavírus

Az MSZP követeli, hogy halasszák el az érettségit, ha az a tervezett tetőzés másnapján lenne

Mostanáig nem lehetett tudni egyértelműen, mikor tetőzhet a koronavírus-járvány Magyarországon. Ezért az MSZP korábban is azt javasolta, hogy a járványügyi helyzettől függően a kormánynak az A terv mellett legyen B terve is az érettségi lebonyolítására.

 

Orbán Viktor miniszterelnök szakértői véleményekre hivatkozva ma délelőtt bejelentette, hogy a járvány tetőzése május 3-ra várható. Ilyen körülmények között a május 4-én kezdődő írásbeli érettségit megtartani nem lehet, mert ez súlyosan veszélyezteti mind az érettségiző diákokat és tanáraikat, mind az érettségiző fiatalok hozzátartozóit.

 

Az MSZP a miniszterelnöki bejelentésre tekintettel azt javasolja, hogy halasszák el az érettségit arra az időpontra, amit a járványügyi szakemberek megfelelőnek tartanak. Emellett azt is szükségesnek tartjuk, hogy amennyiben az érettségi belátható időn belül mégsem tartható meg, hozzák nyilvánosságra milyen módon kívánják meghatározni az érettségi érdemjegyeket.

– írja közleményben az MSZP, amit Kunhalmi Ágnes és Hiller István írtak alá. Arról, hogy május harmadikán várják a tetőzést, Orbán Viktor beszélt egy ma megjelent videóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik