Közélet koronavírus

14 koronavírus-fertőzött van Borsodnádasdon és a közeli településeken

A 444.hu vette észre, hogy közös bejegyzésben számolt be Kormos Krisztián polgármester és Valkó Gyöngyi háziorvos Borsodnádasd Facebook-oldalán a településen kialakult járványhelyzetről.

Itt található az egyik olyan idősek otthona, ahol elszabadult a koronavírus, a pontos számokról azonban nem volt könnyű tájékozódni, mert erről az állami intézményről az operatív törzs sokáig semmit sem árult el. Az április 16-ai információk szerint az otthonban 31 igazolt koronavírus-fertőzött van, közülük 15-en kórházba kerültek.

Valkó Györgyi háziorvos megerősítette a korábbi adatokat, kiegészítve a környező települések betegszámaival. Mint írta:

Az idősotthonban 31 gondozott tesztje lett pozitív, ebből 1 idős ember még az otthonban elhunyt – de nem egyértelműen a vírus miatt: egyéb súlyos krónikus betegségei voltak és akut sérülést is szenvedett. 15 fő kórházban van, a többiek az otthonban, teljesen elkülönítve a nem fertőzöttektől. A kórházban lévők közül két idős ember került intenzív osztályra, de állapotukból arra lehet következtetni, hogy talán nem kell a legrosszabbra számítani. A városban 10 fő pozitív eset van 2 fő Balatonban, 1 fő Bekölcén , 1 fő Járdánházán. Ők kielégítően vannak. Ez a helyzet április 18-án, a kontaktus kutatás még folytatódik.

A hivatalos állami koronavírus-honlap szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében összesen 52 fertőzött van, ezek szerint ebből 31 az otthon lakója, 14 pedig a településen és a környéken él. A polgármester szavai szerint a héten az arlói háziorvosi rendelő személyzetét ki kellett vonni a munkából, ugyanis igazoltan pozitív személy kontaktjaiként nevezték meg őket. Az első tesztjük negatív lett, de csak a megismételt teszt után állhatnak ismét munkába.

Kiemelt kép: RTL Klub/Híradó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik