Közélet koronavírus

Nagykovácsi: se ki-, se bejutni nem könnyű

A szigorú szabályokat hozó fehérvári polgármester ezt nem tartotta járható útnak.

Országszerte szigorításokat vezettek be a polgármesterek, miután a kormány a kijárási korlátozás meghosszabbításáról szóló rendeletében felhatalmazta őket, hogy a nagypéntektől húsvét hétfőig tartó időszakra külön szabályokat hozzanak.

Érdekes, hogy az egyébként elég szigorú rendelettel előálló székesfehérvári polgármester külön kimelte, hogy nem tilthatja meg a be- és kiutazást, Nagykovácsiban ezt is megtették. Az autóval érkezőket a település határában visszafordítjuk.

Az idegeneket nem engedik be a településre, a nagykovácsiak pedig csak alapos indokkal hagyhatják el a települést.   

Az MTI összesítése szerint a települések vezetői közül többen is azt kérték, a helybéliek csak indokolt esetben hagyják el otthonukat, a máshol élők látogatásukat halasszák a járvány utáni időszakra. Általában ugyanakkor a parkok, parkolók, túraútvonalak  lezárásáról döntöttek.

Kiemelt kép: Közterület-felügyelő és polgárőrök visszafordítanak egy autót Nagykovácsiban április 10-én. A koronavírus-járvány miatt a más településrõl autóval érkezőket a település határában visszafordítjuk. A nagykovácsiak is csak alapos indokkal, például munkavégzés céljából hagyhatják el a települést. MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik