Közélet koronavírus

Iparkamara: Annyi ember ment tönkre az elmúlt napokban, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni

Most erre mit mondjak? Annyi ember ment tönkre az elmúlt napokban, és most is megy tönkre, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni

– nyilatkozta Parragh László kedd este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról, hogy a koronavírus milyen károkat okozott az elmúlt időszakban a magyar gazdaságnak és a munkavállalóknak.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, hogy 15 ezer cég visszajelzései alapján látják, hogy erős kereslet is megjelent azért a munkaerőpiacon, például a mezőgazdaságban vagy az élelmiszeriparban.

Parragh szerint nem tudni, mikor ér véget a válság és hogy hányan fogják elveszíteni a munkájukat, míg a beruházások előrehozása a gazdaság fűtésének eszköze, legyen szó szállodafelújításról, útépítésről vagy vasútépítésről. Később leszögezte: sem a diplomák nyelvvizsga nélküli kiadásával, sem a 13. havi nyugdíj visszavezetésével nem ért egyet a kormányzati intézkedések közül, és hogy arra számít, hogy a közmunkát meg fogja erősíteni a kormány, mivel sokan, akik elveszítik az állásukat, valószínűleg oda fognak menni.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik