Közélet koronavírus

Szellemvárossá vált Sződliget a részleges kijárási tilalom elrendelése után

Sződligeten március 25. és április 2. közötti időszakra részleges kijárási tilalmat rendelt el a Juhász Béla polgármestere tegnapi napon, miután megelégelte, hogy a lakók láthatóan nem maradtak otthon. Ma már az ATV látogatott el a településre, hogy megnézze, milyen foganatja van a koronavírus megfékezése érdekében hozott intézkedésnek.

Sződliget szellemvárosnak tűnik. Alig látni embereket az utcán

–        olvasható a beszámolóban.

Juhász Béla azt mondta: bár papíron vállalták az önkéntes házi karantént, de úgy látta, valójában nem maradtak otthon az emberek, ezért hozta meg az intézkedést. A részleges kijárási tilalom ebben az esetben azt jelenti, hogy a településen a diákok, a szociális ellátásban részesülő 70 év felettiek és az önkormányzat munkavállalói kötelesek otthon maradni. Ételt, gyógyszert vásárolni vagy orvoshoz menni természetesen szabad.

Az otthonmaradási kötelezettség megszegőivel szemben az önkormányzati intézmények vezetői eljárhatnak: kezdeményezhetik az otthoni munkáról visszahívást és a szociális szolgáltatások felfüggesztését, de akár a segélykérelmek elutasítását is.

Képünk illusztráció: Vasvári Tamás /MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik