Közélet koronavírus

Karanténját elhagyó Fidesz-képviselő: Legközelebb is megtenném, meg is teszem

B. Nagy László az a fideszes országgyűlési képviselő hétfőn azután ment be az Országgyűlés ülésére, miután március 15. előtt együtt koszorúzott Rovó Lászlóval, a Szegedi Tudományegyetem rektorával. Rovó, aki dél-tiroli síeléséről tért haza nemrég, koronavírussal fertőződött meg, ez már hétfő előtt is kiderült.

Az tehát, hogy B. Nagy március 13-án volt egy társaságban Rovó Lászlóval, a politikust kéthetes önkéntes karanténra kötelezte volna, és annak határideje nem telt még le hétfőn. Ő ennek ellenére bement az Országgyűlésbe.

Bement a parlamentbe a fideszes, aki együtt koszorúzott a vírusos rektorral
A Fidesznek kellettek a szavazatok, B. Nagy László országgyűlési képviselő karantén helyett a parlamentben üldögélt.

Hétfőn egyébként a felhatalmazási törvény tárgyalásáról döntöttek. Mivel az ellenzék előre bejelentette, hogy nem támogatja a házszabálytól eltérő tárgyalását, ezért szükség volt a Fidesz-frakció tagjaira a szavazásnál, mivel a sürgős tárgyaláshoz is kétharmados többség kell. Ezért volt kulcsfontosságú B. Nagy jelenléte, akit Szabó Tímea feljelentett a karantén elhagyása miatt.

Facebook-oldalára B. Nagy most azt írta meg – szúrta ki az atv.hu -, hogy koronavírus tesztje negatív lett.

Az a gyanúm, hogy Szabó Tímea képviselőtársam az egyik bejegyzésében rólam írt. Azt írta, hogy feljelentést tesz Bíró…

Közzétette: B. Nagy László – 2020. március 25., szerda

 

B. Nagy üzent is az őt feljelentő Szabónak:

Azt tudom, hogy más értékrend szerint, más érdekek mentén politizálunk, de amit a parlament legutóbbi ülésén tettek az ország ellen a veszélyhelyzet meghosszabbításának tárgyalásakor, szavazásakor az szégyenletes. Megerősített abban, hogy helyesen cselekedtem, legközelebb is megtenném, meg is teszem. A parlamentnek a veszélyhelyzet meghosszabbításáról minél előbb döntenie kell, hogy a kormány folytathassa a koronavírus-járvány elleni védekezést.

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik