Közélet koronavírus

Az Emirates és az Aeroflot felfüggeszti budapesti járatait

A működési körülmények változása miatt az Emirates 2020. március 24-től 2020. május 20-ig átmenetileg felfüggeszti budapesti járatát. A légitársaság a Budapestre és Budapestről induló járataira érvényes repülőjeggyel rendelkező ügyfeleinek ingyenes átfoglalást tesz lehetővé. A fel nem használt jegy árának teljes értéke jóváírásra kerül az utasok részére, és a jegy kiállításának időpontjától egy évig felhasználható.

Az Aeroflot rövidebb időre, csak egy hétre függeszti fel budapesti járatait hétfőtől. Az orosz légitársaság több más európai főváros között Budapestet is azon célállomások között nevezte meg, ahová alapvetően az orosz utasok hazaszállítása miatt küld gépet. Az Aeroflot ugyanakkor továbbra is rendszeresen repül Brüsszelbe, Szófiába, Londonba, Berlinbe, Athénba, Dublinba, Madridba, Rómába, Amszterdamba, Lisszabonba, Bukarestbe, Helsinkibe, Zágrábba, Genfbe, Stockholmba és Párizsba.

A Wizz Air szombattól törli a Budapest, Debrecen és Málta közötti járatait – közölték az MTI-vel szerdán. Az utasok kérhetnek 100 százalékos visszatérítést bankszámlára és bankkártyára, vagy a Wizz-számlájukon jóváírják a viteldíj 120 százalékát, amely 24 hónapon belül a Wizz Air más termékeire és szolgáltatásaira költhető.

A moszkvai, szentpétervári és kazáni járatok továbbra is közlekednek, de jelenleg csak orosz állampolgárok utazhatnak az Oroszországi Föderációba – írták.

kiemelt kép: afp

Ajánlott videó

Olvasói sztorik