Közélet

Elrontotta Budai Gyula, nem lesz benne a borsodnádasdi emberölés a nemzeti konzultációban

A borsodnádasdi gyilkossággal kapcsolatos ítéletről is szó lesz majd a következő nemzeti konzultációban – írta hétfőn délelőtt Budai Gyula a Facebookon. „Az emberek igazságérzetét súlyosan sértő ügyekről kérdezzük majd az embereket” – olvasható a bejegyzésben, és példaként hozta az említett ügyet.

Március elején négy év börtönbüntetésre ítélte a bíróság a 22 éves B. Rolandot a 17 éves K. Csenge megölése miatt. A bíró indoklása szerint B. Roland szándékos gyilkosság helyett gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnös, azt ugyanis nem sikerült minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy ő bántalmazta Csengét, mielőtt a vízaknába dobta.

A gyanúsított korábban azt állította, valóban találkozott a lánnyal a tragédia estéjén, ám Csenge egyszer csak közölte vele, mennie kell. Elváltak, később azonban B. Roland saját elmondása szerint egy erdős részen megtalálta az eszméletlenül fekvő lányt. Azt hitte, halott, és biztos volt benne, hogy őt gyanúsítják majd a megölésével. Ettől annyira megijedt, hogy Csengét a vízaknába dobta.

B. Rolandot az előzetesben töltött évek miatt el is engedték. Az ügyészség fellebbezést nyújtott be, ezért az ítélet nem jogerős, az ügy a Debreceni Ítélőtábla előtt folytatódik.

Frissítés: bocsánat, tévedtünk!

Cikkünk megjelenése után jelentkezett lapunknál a Fidesz-frakció sajtóosztálya, és jelezték, hogy Budai Gyula munkatársa félreérthető módon tette fel a posztot a Facebookra, és valójában nem lesz benne a nemzeti konzultációban a borsodnádasdi emberölés. A közösségi oldalon át is írták a bejegyzést, felül az eredeti poszt látható, alul a javított változat:

Kiemelt kép: 24.hu/Neményi Márton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik