Közélet

3-as metró: hétfőtől zárva két állomás

Az Arany János utca és a Ferenciek tere felszíni járatokkal lesz elérhető.

A 3-as metró hétköznap továbbra is Újpest-központ és a Nagyvárad tér között közlekedik, de az Arany János utca és a Ferenciek tere állomáson megállás nélkül halad át. A két lezárt állomás környéke a felszíni járatokkal, a szokottnál gyakrabban induló 2-es villamossal, a kiskörúti járatokkal és a Rákóczi úti buszokkal, elérhető marad.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Ferenciek tere lezárása miatt a Budáról érkezőknek és arra utazóknak új utazási irányokat ajánl, a többi között a megszokottnál sűrűbben induló 4-es és 2-es metrót. Az Arany János utcai állomás lezárása miatt a 72-es és a 73-as trolibusz útvonalát meghosszabbítják a Deák Ferenc térig.

Hétfőtől pályafelújítás miatt pótlóbusz jár a fogaskerekű helyett, várhatóan április 9-éig, emlékeztetett az MTI. A Városmajor és Szent János Kórház közötti szakaszon a vágányt és a fogasléceket is kicserélik.

A Széll Kálmán tér és Svábhegy között a 21-es és a 21A jelzésű, a Királyhágó tér és Svábhegy között a 212-es busszal lehet utazni. A Svábhegy és a Széchenyi-hegy, gyermekvasút között 60-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik. Az alsó szakaszon található megállóhelyek hétfőtől szombatig a 60A és 60B jelzésű járatokkal is elérhetők.

Kiemelt kép: BKK.hu 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik