Közélet

Hatósági razzia a hatástalan kézfertőtlenítőket terítő vállalkozásnál, a cég tagad

Több hatóság is kiszállt pénteken a Gladiolus Kft.-hez és érdekeltségeihez – mondta több forrásunk.

Van infója? Súgjon!

Ha van az ügyhöz kapcsolódó információja, kérjük, ossza meg velünk. Írjon a szerzőnek: roland.baksa@24.hu . Köszönjük.

Ez az a cég, amelyről lapunk megírta, hogy hatástalan kézfertőtlenítőket adott el szerte az országban, jutott az áruból webáruházakba, önkormányzati intézményekhez, miként a MÁV-hoz és a Főpolgármesteri Hivatalhoz  is. A kézfertőtlenítőt a tisztifőorvos kivonta a forgalomból a múlt héten, miután rögzítette, a szer kézfertőtlenítőként való használata járványügyi kockázatot is rejt.

Hatástalan kézfertőtlenítőt terítettek szerte az országban, nagy intézményekbe, webáruházakba is jutott
A lapunknak küldött kormányhivatali válasz szerint már kezdeményezték az adott termék kivonását a forgalomból, miután kézfertőtlenítőként való használata járványügyi kockázatot is rejt.

Lapunkkal az egyik olyan cég, amelyik közbeszerzés keretében vett a kézfertőtlenítőből a Gladiolustól, a helyi busztársaságok és víziközmű-cégek beszerzését intéző Univerzál Beszerzők Kft., azt közölte, hogy még február 19-én is kaptak a problémásnak ítélt szerből.

Úgy tudjuk, a hatóságok arra voltak kíváncsiak, hogy van-e még ebből a szerből a cég raktáraiban. Megkerestük a tulajdonost, Bajáki Edét, többször is hiába hívtuk, így azt írtuk neki:

Az a hír jutott el hozzám, hogy a mai nap hatósági ellenőrzés volt a kerekegyházi telephelyen, raktáraknál, a cégcsoport több tagjánál. Információim szerint a problémás kézfertőtlenítőket keresték a hatóságok, és találtak is nem a vegyiáru-raktárban, hanem egy másik raktárban, egy élelmiszer-tárolásra szolgáló hűtőben komolyabb mennyiséget, egy részük át volt címkézve.

Bajáki azt válaszolta:

Szemenszedett hazugság amit állít, és ettől a perctől fogva beperelem, ha még egyszer valótlan dolgot terjeszt rólam vagy a cégemről.

Az viszont nem derült ki, a hatósági vizsgálat tényét vagy annak részleteit tagadja.

Kerestük a hatóságokat (NAV, Nébih, kormányhivatal), várjuk a válaszukat.

Kiemelt kép: Mohos Márton /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik