Közélet koronavírus

Negatív lett a karanténba került magyar diákok tesztje, de nem engedik haza őket

Az Index értesülései szerint pénteken az összes milánói kirándulásból hazatérő, itthon karanténba került diáklányon elvégezték a koronavírus-tesztet, mindegyikük eredménye negatív lett, egyelőre azonban nem engedik haza őket. A 11 lány, a két tanár és a két buszsofőr koronavírus tesztjének eredménye is negatív lett, azt azonban nem közölték a hozzátartozókkal, hogy miért nem engedik haza őket, a szülők továbbra is a tájékoztatás hiányára panaszkodnak.

Korábbi hírek szerint az országos tisztifőorvos 14 napra rendelte el a karantént. A lap emlékeztet: a külföldről érkező hírek alapján egyetlen negatív teszt után nem engedik haza a fertőzött embereket, legalább két-három egymást követő vizsgálat negatív eredménye szükséges ahhoz, hogy valaki elhagyhassa a karantént.

A székesfehérvári Aranykéz alapítványi iskola 12 középiskolás korú tanulója és az intézmény igazgatónője vasárnap Milánóba repültek egy három hetes tanulmányi kirándulásra az EU mobilitási programja, az Erasmus+ keretében. Az egyik tanuló édesanyja szólt a magyar hatóságoknak, hogy a karantén alá helyezett olasz tartomány közeléből érkeznek haza, a többi szülőt viszont nem tájékoztatták. A gyerekek videóiból kellett rájönniük arra is, végül melyik kórházba kerültek.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik