Közélet

Újabb jobbikosok léptek ki a pártból

A debreceni elnök közölte: rajta kívül öt tag távozik Jakab Péter miatt.

A Dehir.hu szerint kilépett a Jobbikból Bogdán Szabolcs. A párt debreceni elnöke tudatta, 13 évet töltött a párt építésével, ezért fájó szívvel, de így döntött, mert legkisebb esélyét sem látja, hogy valaha visszatérjenek arra az útra,  amelyet a párt alapító okirata világosan kijelölt.

Ő viszont a jövőben is szeretne barátai, ismerősei és határon túli nemzettestvérei szemébe nézni, ezért kijelenti, a Jobbik jelenlegi irányvonalával nem tud azonosulni.

A legutóbbi kongresszus óta tapasztalt folyamatok – bolsevik típusú leszámolások, a nemzeti értékelvű politizálás teljes feladása,

mind abba az irányba mutatnak, hogy a jelenlegi elnökséggel ő nem tud együttműködni.

Én valaha egy bajtársi szövetségnek léptem a kötelékébe, de mára ez a kötelék megszűnt létezni, én pedig nem kívánok tovább olyan célokért dolgozni, amelyek a meggyőződésemmel ellentétesek.

Közleményében tudatta, rajta kívül öt debreceni jobbikos jelezte, hogy hasonlóan látják a helyzetet, és szerdán ők is kilépnek a pártból. Őket Bogdán Szabolcs nem nevezte meg, de közölte, a médiának további nyilatkozatot nem akar adni. A Jobbik debreceni elnöke közösségi oldalán megválasztása óta bírálta Jakab Péter vezetési stílusát, a párt új irányvonalát.

Szávay István kilépett a Jobbikból
Nem indokolja, de Jakab Péterhez lehet köze.

Kiemelt kép: Bogdán Szabolcs / Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik