Közélet

Már kedden elfogadhatják a börtönbizniszről szóló törvényt

Az Országgyűlés háromnapos ülésbe kezd hétfőn, a képviselők délután két órában interpellálhatják a kormány tagjait. A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Az interpellációkra ezúttal is két óra áll majd rendelkezésre, amit az azonnali kérdések és válaszok órája követ.

A képviselők az ülésnap végén a kormány sürgősséggel tárgyalt börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos előterjesztéséhez benyújtott módosító javaslatokat tárgyalják.

A parlament kedden már el is fogadhatja a kabinet indítványát, amelyről az igazságügyi miniszter azt mondta, a kabinet célja, hogy megállítsa a „börtönbizniszt”, amely a kormány szerint mára több milliárdos iparággá vált. Varga Judit közölte, a börtönviszonyok miatti kártalanítások azonnali felfüggesztését követően a nemzeti konzultáció eredménye alapján olyan új szabályozást alkotnak, amely megszünteti az eddigi igazságtalan gyakorlatot, és elsődlegesen az áldozatok, a sértettek és hozzátartozóik érdekeit helyezi előtérbe.

A parlament ülése március 2-án, hétfőn kérdésekkel és azonnali kérdésekkel ér véget.

Kiemelt kép: 24.hu/Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik