Közélet

Feldühíthette a fóti gyerekotthonról rappelő fiú az intézmény vezetését

Vizsgálat indult a Fóti Gyermekotthonban, miután az egyik lakó, egy 17 éves fiú rapben fejtette ki véleményét a bezárásra ítélt gyerekotthon kapcsán.

Ilyenek vannak a szövegben:

Gyermekváros maradj még talpon, érted is szól most a hangom, az otthonunkat ne vegyék el tőlünk, mert amin áll, az a mi földünk

És

Mi a gyász van veled, ember, annyi pénzed van, mint a tenger, mégis tőlem akarsz most lopni, a pályáról így akarsz lemosni?

Meg

Menekült srácokkal riogatsz, kamukerítésről ha bizti írogatsz, mi Mohameddel rúgjuk kint a bőrt, te meg a kerítésednél állhatsz őrt.

A klipet Szél Bernadett független országgyűlési képviselő megosztotta a Facebook-oldalán, a rapelő fiú egyik ismerőse hozzászólásában leírta, hogy retorzió érte a fiút. Állítólag az intézményvezetés vizsgálatot indított, és nem is engedi dolgozni a fiút – pedig nemcsak pénzkereseti lehetőség ez számára, hanem terápiás jellegű is – értesült a Népszava.

Szél ehhez annyit tett hozzá, hogy ő felhívta az intézményt és az igazgatóhelyettes megerősítette, hogy belső vizsgálat folyik.

Kiemelt kép: Fót, 2017. január 18. A fóti Károlyi István Gyermekközpont központi épülete 2017. január 18-án. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak a gyermekközpont kiváltásával kapcsolatban, valamint a Károlyi-kastély átalakításáról. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik