Közélet

Lerohadt, kivilágítatlan buszba rohant egy házaspár Bakonygyepesnél, a nő meghalt

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség az ellen a buszsofőr ellen, aki kivilágítatlanul hagyta az út szélén a menetrend szerinti buszt, miután lerohadt.

A sofőrnek az autóbusz műszaki meghibásodása miatt lakott területen kívül meg kellett állnia.  A leállított autóbusz – melyről az utasok leszálltak – elfoglalta a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávot.

Mialatt a műszaki mentésre vártak, besötétedett, a sofőr azonban a KRESZ előírásait megszegve az álló járművet semmilyen módon nem világította ki, nem kapcsolta be a vészvillogóját, holott az működőképes volt, illetve az elakadásjelző háromszöget sem helyezte ki.

Mindeközben a sértett házaspár is ezen az útvonalon közlekedett kocsijával, a férj vezetett, felesége pedig a jobb oldali ülésen foglalt helyet. A szürkületben szabályosan közlekedő férfi a kivilágítatlanul álló autóbuszt időben nem észlelhette, ezért vészfékezése ellenére 58-62 km/h sebességgel az autóbusz hátuljának csapódott.

A baleset következtében a jobb oldali ülésben ülő nő a helyszínen életét vesztette, férje nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. Az ügyészség felfüggesztett fogházat kért a buszsofőrre és azt, hogy tiltsák el a vezetéstől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik