Közélet

Engedély nélküli kék villogóval járta Ferencvárost a volt fideszes polgármester barátja

Ferencváros volt fideszes polgármesterének, Bácskai Jánosnak jó barátja, Rudits Tibor kéményseprő vállalkozó engedély nélküli kék villogóval ellátott járművekkel járta a IX. kerületet – írja a 444.hu. A lap szerint a férfi sürgősségi betegellátásra szerződést kötött a kerületi szakrendelővel, amely szerint vállalkozó két terepjárója és – az azóta lezuhant – Bulldog 100 SK-61 típusú brit kétüléses kiképző repülőgépe 2017. december 11-től beszáll a sürgősségi betegellátásba. Ezért semmilyen ellenszolgáltatást nem kért, ám a megállapodás ideje alatt a vállalkozó szolgáltatásait a rendelő egyszer sem vette igénybe.

A cikk szerint a szerződés több fontos kérdést is felvet:

  • Hogy vesznek részt a mentésben Rudits járművei, ha nincs is sürgősségi betegellátás a IX. kerületben?
  • Hogy vesz részt a mentésben egy légi jármű, ha nincs is repülőtér a kerületben?
  • Hogy vett részt a mentésben egy repülő, ami nem sokkal a szerződés megkötését követően tragikus körülmények között lezuhant?
  • Rudits Tibor, aki egy kéményseprő, mi alapján kapott jogosultságot a betegellátásban való részvételre?

Mivel a kéményes cégének autóit évek óta rendszeresen látni kék villogóval mozogni a kerületben, a 444 rákérdezett a rendőrségnél, hogy milyen tevékenység alapján kapott engedélyt a megkülönböztető jelzések használatára.

A rendőrség azt írta, hogy a két szerződésben szereplő terepjáró közül az egyiknek már a megállapodás előtt lejárt a villogóra vonatkozó engedélye, a másiknak soha nem is volt, a repülőről pedig nincs is információjuk, ezért vizsgálatot indítanak az ügyben. 

Kiemelt kép: Bácskai János, Ferencváros volt fideszes polgármestere (MTI / Balogh Zoltán)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik