Közélet

Eljárás indul a Budaörsi Egészségügyi Központ ellen

Az Érdi Járási Hivatal eljárást indít a budaörsi szakrendelő egynapos szemészeti sebészet működési engedélye vonatkozásában – közölte szerda reggel a Pest Megyei Kormányhivatal.

A közlemény szerint a Budaörsi Egészségügyi Központban történt decemberi szürkehályog műtétek során kialakult fertőzéses megbetegedések kapcsán a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által felkért három országos szakfelügyelő vizsgálta az intézményben zajló szemészeti ellátás körülményeit. A szakfelügyelői vizsgálatok további hiányosságokat tártak fel a budaörsi szakrendelőben, ezért az Érdi Járási Hivatal az egynapos szemészeti sebészet működési engedélye vonatkozásában eljárást indít.

A Hvg.hu január elején számolt be arról, hogy műtéti szövődmény miatt tizenkét beteget kellett kórházba vinni, miután szürkehályog-műtétet végeztek rajtuk a budaörsi szakrendelő egynapos sebészeti részlegén. A műtőben és betegekről vett minták alapján azt valószínűsítették, hogy a műtétek során nem tartották be maradéktalanul a személyi higiénés előírásokat, különösen a kézhigiénés protokollt.

Szerdán ugyanakkor Wittinghof Tamás, Budaörs polgármestere azzal vádolta meg a Ripost újságíróját, hogy betört a szakrendelőbe. A polgármester szerint szervezett és törvénytelen akciókkal akarják ellehetetleníteni az egészségügyi intézményt.

Kiemelt kép: Google Maps

Ajánlott videó

Olvasói sztorik