Közélet

A sűrű köd miatt csaknem sárga az ország

Többfelé kell sűrű (zúzmarás) ködre számítani, egész nap borult, párás idő lesz, ónos szitálás, hószállingózás helyenként előfordulhat.

Kedden az ország nagy részén erősen felhős, borult, párás, foltokban ködös idő lesz. A nap csak helyenként süt ki hosszabb-rövidebb időre. Számottevő csapadék nem várható, de szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön a délnyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet napközben általában -1 és +3 fok között, a naposabb helyeken 5 fok körül alakul. Késő estére -1 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat éjfélig a tartós, sűrű köd miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki, négy megye kivételével az egész országra.

 

Mint írták, országszerte többfelé lehet sűrű (zúzmarás) ködre számítani, délelőtt csak lassan javulnak a látási viszonyok, egész nap borult, párás idő lesz, ónos szitálás, hószállingózás helyenként előfordulhat. Szerda délután, este újabb hidegfront éri el hazánkat, hatására országszerte felszakadozik a felhőzet. Csütörtökön és pénteken már sok napsütésre lehet számítani.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik