Közélet

Karácsony Gergely örül Vitézy kinevezésének

Annak ellenére, hogy alternatív városházát építenek a kormányban.

Karácsony Gergely szerint miközben a „lakájmédia tolja a hazugságokat és az uszítást fővárosi ügyekben (is)”, a kormányzati hivatalnokok „mosolyoffenzívába kezdtek”. A főpolgármester Facebook-oldalán nem zárja ki, hogy ez már a mesterterv, ő mégis örül, hogy létrejön a Budapesti Fejlesztési Központ, mert ezek szerint – szemben egyes kormányzati munkaanyagokkal – mégis cél Budapest fejlesztése.

Örül Vitézy Dávid kinevezésének is, akiről sokszor elmondta, hogy nagyra becsüli szaktudását, ami a fideszes városvezetés alatt leváltást ért. (Arra akkor egyedül ő szavazott nemmel.)

Karácsony ugyanakkor világossá tette,

lehet alternatív városházát építeni a kormányban, de a program, amit megvalósít, csakis egy lehet. Mégpedig az, amire a budapestiek világos és egyértelmű felhatalmazást adtak október 13-án. Az a program, ami elveiben, megközelítésében különbözik mindattól, amit ez a kormány tesz az országgal. Az én programom.

Vitézy Dávid a kormánynak igent mondott 
Ő lesz a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.  

Szerinte a kormány valós szándékait Vitézy Dávid kinevezésénél jobban tükrözi, hogy az eddigieken felül nem adják meg a Lánchíd felújításához szükséges támogatást. Pedig nem kértek sokat vissza

a Budapesten megtermelt bevételekből, csak pont annyit, amennyibe a miniszterelnök dolgozószobája került.

Szerinte a város és az ország egyik legszebb közös szimbóluma megérne egy dolgozószobányi pluszt. Enélkül az elkerülhetetlen felújítás elhúzódása fenyeget. Dolgoznak a megoldáson – a kormány nélkül.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó-Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik