Közélet

Tarlós, Karácsony és Schmuck Andor is sütiformaként támogatta a hajléktalanokat

3 643 000 forint gyűlt össze azon az Ajándékot kaptál! nevű jótékonysági árverésen, amit idén 14. alkalommal rendeztek meg a budapesti Ankertben számos hazai médium munkatársainak és hozzájuk csatlakozó érdeklődők részvételével.

Fotó: Csanádi Márton / 24.hu

A résztvevő szerkesztőségek munkatársai eredetileg azért indították el a kezdeményezést, amely során az év elején elárverezik a karácsony táján nekik küldött ajándékokat, mert úgy gondolják, hogy újságíróként nem fogadhatnak el semmit olyan cégektől és szervezetektől, amelyekről egyébként munkájuk során írniuk kell, hiszen ez esetlegesen azt a látszatot keltheti, mintha nem kezelnék őket pártatlanul. Az évek során aztán sokan, nem csak szerkesztőségek, hanem cégek, művészek, szervezetek is csatlakoztak, idén is rengeteg felajánlás érkezett.

A legtöbbet, 75.000 forintot egy balatonfelvidéki szálláson eltölthető többszemélyes hétvégéért fizettek, és közel ilyen összegekért menetek el műalkotások, Michelin-csillagos éttermekbe szóló vacsorák, műszaki eszközök és újságírói munkához köthető relikviák is, példul a Hvg híres, Rogán Cecíliát ábrázoló címlapjából készített plakát egy példánya is. Mint emlékezetes, ez volt a újságnak az a címlapja, amely alighem oda vezetett, hogy a Mahír 40 év után felbontotta a szerződést a lappal, a melynek így eltűntek a hirdetései a fővárosi utcákról, már ez a plakát sem kerülhetett ki.

Fotó: Csanádi Márton / 24.hu

Ugyancsak sok pénzt fizettek a Schmuck Andor, Karácsony Gergely és Tarlós István fejét formázó sütikiszúróért is, az utóbbi tárgyat maga a jelenlegi főpolgármester vásárolta meg, aki szintén megjelent az eseményen.

A befolyt összeg, ahogy már évek óta,  idén is a hajléktalanokat segítő Léthatáron Alapítvány munkáját segíti.

(Fotók: Csanádi Márton)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik