Közélet

Nem kell a kormány pénze Setét Jenőnek, a gyöngyöspatai roma tanodának adja

Eleve azért kapta a pénzt, mert mindig kiáll a szélsőségek ellen.

Elképesztő, felháborító, végtelenül aljas hozzáállás, példátlan az elmúlt 30 évben és kizárólag a cigányokkal merik ezt megtenni.

– fakadt ki a Hírklikknek Setét Jenő azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor a minap azt találta mondani, hogy igazságtalan, hogy a gyöngyöspatai romáknak kártérítést ítélt meg a bíróság szegregáció miatt. Setét szerint a dél-afrikai apartheidhez hasonlít a miniszterelnök szemlélete, az pedig, hogy gyerekek ellen folytatnak politikai hadviselést, még elképesztőbb.

Ennek nyomán a polgárjogi aktivista úgy döntött, hogy a pénzt, amit a neki megítélt Raoul Wallenberg-díjért kapna, inkább a gyöngyöspatai roma tanodának adományozza, minthogy a pénz az EMMI-től, így közvetve a kormánytól származik.

az elismeréssel és az oklevéllel a munkámat ismeri el a Raoul Wallenberg Egyesület. Az ezzel járó pénzdíjat viszont az EMMI biztosítja s én egyetlen fillérre sem tartok igényt a magyar kormánytól, amíg nem változtat a jelen álláspontján és politikai gyakorlatán

– nyilatkozta Setét, akit éppen azért tüntettek ki a díjjal, mert rendszeresen szót emel a szélsőséges csoportok és a félkatonai szervezetek ellen. Kiemelte, hogy a kormány mostani hozzáállása azért is visszás, mert lett volna idejük cselekedni a szegregáció ellen, hisz évek óta átvették az iskolák működtetését, ám ők nem tettek semmit.

 

Archív fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik