Közélet

Az MSZP elnöke kezdeményezi a Fideszhez átült szocialista kizárását

Az MSZP elnöke Szentmiklósi-Tóth Tamás, a Fideszhez átült törökbálinti MSZP-s önkormányzati képviselő párttagságának felfüggesztését és a pártból történő kizárását kezdeményezte kedden. Tóth Bertalan erről Facebook-oldalán számolt be és közölte, az MSZP-ben zéró tolerancia van érvényben a Fidesszel történő együttműködéssel szemben minden szinten.

Törökbálinton nyíltan összeborult a Fidesz és az MSZP
Együtt indítványozták, hogy a fideszes polgármester jutalmat kapjon.

Törökbálinton az önkormányzati választások után speciális helyzet állt elő: a polgármesteri címet ugyan a fideszes Elek Sándor nyerte el, de a testületben az ellenzéki pártok kerültek többségbe. Képviselői helyet szerzett négy civil, egy momentumos, egy LMP-s és egy szocialista képviselő, velük szemben pedig a polgármesterrel együtt öt Fidesz-KDNP-s ül. Szentmiklósi-Tóth Tamás, aki egyben a törökbálinti MSZP elnöke is, a választást követően, mint szocialista képviselő fizikailag is átült a politikai ellenfeleihez, és rögtön az első ülésen a fideszes polgármestert támogatta szavazataival. Így a testület felállása 7-5-ről 6-6-ra módosult, patthelyzet alakult ki.

Tóth Bertalan szerint a törökbálinti önkormányzati képviselő-testületben tanúsított magatartásával kapcsolatban megismert bizonyítékok alapján megállapítható, hogy Szentmiklósi-Tóth Tamás magatartása ellentétes az MSZP politikai céljaival, törekvéseivel, amely „a települések fideszes uralom alól történő kiszabadítására irányul”, szöges ellentétben áll az MSZP és az ellenzéki pártok kommunikációjával, politikájával és céljaival. Az MSZP elnöke közölte: Szentmiklósi-Tóth Tamás a magatartásával óriási károkat okoz a Fidesszel szemben álló erőknek, amely elfogadhatatlan.

Kiemelt képünkön Tóth Bertalan, fotó: 24.hu/Ivándi-Szabó Balázs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik