Közélet

Fertőzés miatt látogatási tilalom van, műtétek maradnak el az Idegtudományi Intézetben

Elmarad a hétre tervezett műtéte az Amerikai úti idegsebészetként ismert Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben, a Funkcionális Idegsebészeten — erről értesítették az Index egyik olvasójának rokonát. A döntést szűkszavúan azzal indokolták, hogy az osztály fertőzés miatt le van zárva, ezért nemcsak az övét, hanem mások operációját is halasztják, ismeretlen időpontra.

Az intézmény a Facebook-oldalán tett közzé tájékoztatást a kérdésben. Eszerint az intézményben múlt hét végén észleltek fertőzést, ezért felvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendeltek el a Funkcionális Idegsebészeti Osztályon és a Neuroonkológiai Osztályon, valamint látogatási tilalmat rendeltek el a Neurológiai Osztályunk egyik emeletén.

 A múlt hét végén észlelt osztályos fertőzésről a rutineljárásnak megfelelően tájékoztattuk a Nemzeti Népegészségügyi Központot, amelynél jelenleg is tart a mikrobiológiai vizsgálat. Ennek eredménye alapján oldjuk fel a következő napokban osztályaink zárlatát – amelyről Betegeinket és Látogatóinkat is tájékoztatjuk

— írják bejegyzésükben.

Kiemelt kép:  Országos Klinikai Idegtudományi Intézet/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik