Közélet

„Kisstílű mandátumkereskedelemmel” vádolják az MSZP-t

Kisstílű mandátumkereskedelembe fogott a szocialista párt a 13. kerületben,

mondta az ATV-ben Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes. A momentumos politikus ezt azzal kapcsolatban jelentette ki, hogy továbbra sincs megállapodás az ellenzéki pártok között Angyalföldön a kerületi képviselő-jelölt személyéről.

Kerpel-Fronius Gábor elismerte, hogy ígéretet tett az MSZP-nek arra, hogy pártja átadja a jelölés jogát, de ezt hibás döntésnek nevezte. A politikus ősszel szerzett önkormányzati képviselői mandátumot, fővárosi közgyűlés alakuló ülésén azonban főpolgármester-helyettessé választották, így kerületi mandátumáról le kellett mondania. Ott vita alakult ki az MSZP-vel arról, hogy ki induljon a momentumos politikus megüresedett helyéért.

Kerpel-Froniust saját bevallása szerint meglepte, hogy  amikor az MSZP-sek azt kérték tőle, hogy a jelölés jogát adja át nekik. Ugyanakkor elismerte, hogy erre ígéretet tett, noha ezt most már hibás döntésnek tartja és elismerte, hogy rosszul tárgyalt.

Az MSZP szerint még nem biztos, hogy külön indulnak az ellenzék jelöltjei, és akár megegyezés is születhet – olvasható az ATV honlapján. Molnár Zsolt MSZP-s politikus szerint nem probléma, ha Angyalföldön az ellenzék két jelöltet is indít, de óvakodni kell egymás lejáratásától.

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik