Közélet

Engedély nélkül állított fel kettős keresztet a Mi Hazánk a Nyugati téren

Soproni Tamás terézvárosi momentumos polgármester nem engedélyezte a Mi Hazánk Nyugati téri keresztállítását.

A hetekben területfoglalási engedéllyel fordult az önkormányzathoz a Mi Hazánk, hogy a Nyugati téren kettős keresztet szeretne állítani. Soproni a kérelmet elutasította. Indoklása szerint

az elutasításnak semmi köze a keresztekhez vagy a kereszténységhez – ahogy a Mi Hazánknak sem. Amíg én vagyok a polgármester, a VI. kerületben nem fogja magát egy náci szellemiségű párt vallási jelképek mögé bújtva reklámozni. Ez a párt szinte kizárólag cigányozással, zsidózással és egyéb kisebbségek elleni uszításokból él, ezzel keresi a népszerűséget. Terézvárosban ennek nincs helye, nem fogunk a kormánypárt kegyeit kereső kispályás náciknak reklámfelületet biztosítani.

Novák Elődéket nem zavarta, hogy nem kaptak engedélyt, felállították a keresztet.

A Mi Hazánk azonban nem hátrált meg, az önkényes döntés ellenére felállítottuk a kettőskeresztet, ökumenikus keretek közt: katolikus pap szentelte fel, református lelkipásztor áldotta meg. A keresztállítási missziót folytatjuk szerte az országban, hogy a bevásárlási láz miatti rohanásban felhívjuk a figyelmet az ünnep valódi értelmére a kereszténység legfőbb jelképével. A Jobbiktól azt is kérdeztem: ezután is szövetségesük marad a Momentum? Továbbra is támogatják Soproni Tamást?

– írja Novák.

Soproni a felállított kereszt ügyét továbbította a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik