Közélet

Kórházi ágyi poloskát kapott Rétvári államtitkár

A jobbikos Bencsik János elég hatásosan szemléltette, milyenek a körülmények az egészségügyben.

Bencsik János azonnali kérdésében felidézte, a számvevőszék szerint nem átlátható az egészségügyi intézményekben a közpénz felhasználása. Azt mondta, legrosszabb helyzetben a Jahn Ferenc kórház van, ahol a sürgősségi ellátást is rendszeresen bírálják.

A Jobbik politikusa fertőzésekről, a nővérszálló rossz állapotáról, ágyi poloskákról beszélt, ennek illusztrálására pedig át is adott Rétvári Bence államtitkárnak egy mikuláscsomagot, amelyben a  nővérszállón kémcsövekbe összegyűjtött ágyi poloskák voltak.

 

Rétvári Bence válaszában arról beszélt, hogy tavaly 120 milliót költöttek a kórház sürgősségi belépési pontjára, amelynek további részei is megújultak. Az állami hírügynökség szerint azt ő sem tagadta, hogy vannak még feladatok, ezért indították el az Egészséges Budapest programot. Az államtitkár beszélt a  diagnosztikai berendezések vásárlásáról, és arról is, hogy nővérszálló fejlesztésére is programot indítottak.

Bencsik János csak az ajándék poloskákat tudta átadni, de később Facebook-oldalán a dél-pesti nővérszálló áldatlan körülményeit is részletesen leírta.

Szerinte az ágyi poloskáktól már rendszeres irtással sem tudnak megszabadulni, ezért kérte az államtitkárt, tegye ki íróasztalára, nézzen szembe azzal, milyen körülmények között kell dolgozniuk azoknak, akik életüket a betegek  gyógyításának szentelték.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik