Közélet

Új szelek fújnak, Vác nem kér új sportcsarnokot

Miközben Budapesten még óvatos tapogatózás megy az új, ellenzéki többségű városvezetés és Orbán Viktor kormánya között a kormány által forszírozott nagyobb beruházások visszamondása vagy folytatása körül, Vácon az új vezetés határozottabban cselekedett.

Még 2017 végén döntött a kormány arról, hogy ad 5 milliárd forintot Vácnak egy multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok felépítésére, a sportcsarnok 3300 fő befogadására lenne alkalmas. Vácnak egészen idén október közepéig fideszes városvezetése volt, csakhogy az ellenzék a választásokon nyert. És úgy fest, az új már nem kér a sportcsarnokból.

Az új önkormányzat gazdasági – városfejlesztési bizottságának hétfői első ülésén ugyanis úgy döntöttek, hogy javasolják a kormánnyal kötött szerződés felmondását. A képviselőtestület jövő héten tartja az ülését, végső döntés azon lesz, de bizottsági javaslat kijelölte az irányt. A város azt kéri majd a kormánytól, hogy a sportcsarnokra szánt pénzt inkább más célokra adja – írja a Váci Napló.

Szeretném újra leírni, mi a döntés oka: egy ekkora sportcsarnokot egyszerűen nem tudnánk fenntartani – ezt az új váci polgármester, Matkovich Ilona írta Facebook-oldalán.

Keresem az alkalmat azonban, hogy felsőbb szinten elmondjam, melyek azok az évtizedes igények, amelyek valóban fontos a váciaknak. Ezekből néhány: az iskolaváros tereinek rendezése, a Madách giminek új tornaterem létesítése, a városi sportcsarnok felújítása, energetikai korszerűsítése, SZTK felújítása, kórház mellett parkolók építése, a városi strandfürdő és a Madách Imre Művelődési Központ felújítása, a férfi kézilabdacsarnok befejezése.

Kiemelt kép: Fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik